superior

Destinacions

La Costa Daurada ja te la zona més gran d’Europa amb el cel nocturn protegit i recupera tres itineraris aptes per a famílies a la Ruta del Cister

Ja són 32 els municipis de la Costa Daurada compromesos amb la protecció del cel nocturn. Una clara aposta per un turisme familiar reforçat amb la recuperació de tres itineraris per a famílies a la Ruta del Cister

Ja fa temps que el Parc Natural de la Serra del Montsant ha optat per a protegir el cel nocturn. Ara l’àrea de protecció contra la contaminació lumínica s’ha ampliat amb 20 municipis més. Això fa que ja siguin 32 els municipis compromesos amb aquesta protecció, el que converteix a les Muntanyes de Prades i la Serra del Montsant en la zona més gran d’Europa en tenir el cel nocturn protegit.

La majoria dels 20 nous municipis adherits pertanyen a la comarca del Priorat. D’aquesta manera el Priorat és l’única comarca de Catalunya que aposta en la seva totalitat per protegir el cel nocturn. Ara tenen quatre anys per portar a terme el seu compromís de canviar a un model d’enllumenat exterior sostenible des del punt de vista econòmic i energètic i que faciliti la visió del cel nocturn protegit. Els altres 12 municipis ja tenien aquest distintiu des de fa tres anys. Tot això vol dir que se’ls reconeix com a àrees pròximes a punts de valor astronòmic.

Al mateix temps, la Fundació Starlight ha donat el distintiu de Destinació Turística Starlight als municipis de l’àrea protegida. Des del punt de vista turística, aquesta certificació possibilita diversifica l’oferta i orientar-se cap a un públic familiar interessat en els valors ambientals, culturals i paisatgístics.

Teniu més informació al web del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades.

Paisatge i esport en família a la Ruta del Cister

A partir de la primavera la Ruta del Cister tornarà a posar en funcionament tres itineraris familiars a l’entorn dels monestirs de la Ruta del Cister mentre participen en un repte esportiu de l’aplicació LiveRun que permet realitzar recorreguts corrent, caminant o en bicicleta.

Cal descarregar-se l’aplicació gratuïta, activar-la i seguir el track establert per registrar el temps i una classificació provisional. L’app permet consultar també informacions tècniques i turístiques perquè està vinculada al web de la Ruta del Cister. És important remarcar que, a diferència d’altres plataformes, el sistema de LiveTrail està definit per un gestor del territori i les rutes estan supervisades.

Els tres itineraris són:

Pedra seca a l’entorn del monestir de Santes Creus
Ruta de gairebé 8 km que transcorre per una zona planera i agrícola al costat del riu Gaià, que permet descobrir el patrimoni de pedra  seca.

Les millors vistes al Monestir de Poblet
Ruta de gairebé 7 km que s’endinsa al Paratge Natural de Poblet i que porta al Tossal de la Creu, des d’on es poden gaudir de les millors vistes del voltant del monestir.

Natura i agricultura al voltant del monestir de Vallbona de les Monges
Ruta d’uns 6 km entre planúries, serres i turons, envoltats per marges i cabanes de pedra seca.

En definitiva, es tracta, d’una manera de motivar els nens i nenes mentre descobreixen el patrimoni, practiquen l’autoguiatge amb la plataforma i fan esport a la vegada.

Més informació a l’apartat de l’aplicació del web La Ruta del Cister.

Articles relacionats

Back to top button