superior

Destinacions

Barcelona aplica mesures de control de la massificació turística

Limita els grups de turistes, marca el sentit de circulació dels vianants i estudia aplicar sensors per mesurar els fluxos de persones en temps real

Un decret aprovat per l’Ajuntament de Barcelona limitarà a un màxim de 15 les persones que formin els grups guiats de turistes en el barri de Ciutat Vella que a més hauran de circular sense aturades. També limita el número de grups que poden coincidir en els espais públics com places i espais d’interès turístic.

Ente les mesures que ha aprovat per evitar les molèsties hi ha l’establiment d’un sentit únic de circulació per alguns espais on consideren necessari intervenir-hi per prioritzar els usos veïnals. També prohibeix, en qualsevol punt de la ciutat, que els guies portin altaveus per donar les explicacions.

L’ajuntament diu que aquest decret ve precedit d’un acord de bones pràctiques amb les associacions de guies oficials. Volen així identificar i “aïllar aquells grups turístics que actuïn sense tenir cura de Ciutat Vella”.

En paral·lel a l’aprovació del decret l’ajuntament ha posat l’ull en uns sensors que analitzen la concentració i els fluxos de persones en temps real en els espais públics. Es tracta d’un projecte que ha guanyat un concurs que busca solucions per avançar cap a un turisme sostenible. Ara finançaran la idea perquè desenvolupin un pilot que es pugui implementar.

L’incompliment del decret municipal que s’ha posat a exposició pública i al·legacions  comporta sancions de 1.500 euros i fins a 3.000 euros en cas de reincidència. Fonts municipals preveuen que entri en vigor previsiblement en uns trenta dies.

Articles relacionats

Back to top button