superior

Reportatges

El turisme en l’ull de l’huracà de les eleccions municipals

La batalla política dels comicis de maig ha agafat el turisme com un dels temes centrals de campanya. Barcelona i Madrid, les places més desitjades, han introduït el debat turístic entre els candidats.

En el cas de Madrid, com vam informar a Comunicatur, la proposta d’una taxa turística a la capital ha trencat el tabú que existia sobre aquest impost. Les formacions polítiques madrilenyes han hagut de posicionar-se al respecte i segons els resultats podria ser una realitat.

A Catalunya han rescatat la turismofòbia per guanyar vots

En el cas de Barcelona el debat sobre el turisme és molt més intens. Crida l’atenció que en una recent enquesta ciutadana el turisme hagués deixat de ser un problema i ara els polítics l’han volgut situar al mig del debat. Dos dels grans contrincants es critiquen directament per això: Ada Colau (BComú) diu que Xavier Trias (Junts) va ser l’alcalde la barra lliure pel tursme i Trias l’acusa de fer discursos turismofòbics. La resta de candidats denuncien que l’actual equip de Govern ha estat incapaç de gestionar correctament el turisme a la ciutat.

El model de turisme que promouen els partits polítics per a Barcelona no està clar. Més enllà de posicionar-se en el Sí o en el No sobre els creuers o l’ampliació de l’aeroport, pràcticament cap formació fa propostes referides al turisme. Sense propostes però això sí, totes s’intercanvien retrets.

El panorama no és molt encoratjador perquè les posicions dels candidats sobre l’activitat turística semblen difícilment conciliables. Jaume Collboni (PSC) vol alçar-se com a defensor de l’economia turística, i Daniel Sirera (PP) va més enllà fent un discurs a la contra defensant els creuers i criticant les moratòries hoteleres. Per la seva banda, l’altre candidat amb opcions, Ernest Maragall (ERC) manté una posició més ambigua sobre el turisme, reconeix que aporta riquesa però per les seves declaracions no valora el paper d’aquest sector.

La proposta d’una taxa turística a Madrid desperta la guerra

Articles relacionats

Back to top button