superior

Allotjament

La proposta d’una taxa turística a Madrid desperta la guerra

El tabú s'ha trencat, els polítics madrilenys ja parlen d'un impost al turisme

Ha estat l’exministra de Turisme, Reyes Maroto, candidata a l’alcaldia de Madrid pel PSOE, la que ha despertat la fera.

El debat sobre la taxa turística estava prohibit a Madrid. El sector de l’allotjament i els responsables polítics de l’ajuntament i de la Comunitat han anat de la mà en aquest assumpte. S’han manifestat obertament contraris a la implantació d’un impost d’aquestes característiques.

Cada cop són més les destinacions que la valoren. Com hem publicat a Comunicatur, són moltes les ciutats i destinacions, tant nacionals com internacionals, que no en tenen i que es preparen per implantar-la.

Santiago de Compostel·la també tindrà una taxa turística. L’impost seria d’entre 1,80 i 3 euros per persona i nit.

La taxa turística valenciana serà una realitat. El sector hoteler sempre s’ha mostrat frontalment en contra.

Andorra ja cobra taxa turística. Des de l’1 de juliol els turistes de més de 16 anys han de pagar les seves estades en allotjaments del Principat però no els residents.

Manchester és la primera ciutat del Regne Unit a posar un impost turístic. Els parlaments d’Escòcia i Gal·les estudien permetre la implantació d’una taxa similar per als visitants de les ciutats.

Els hotelers de Madrid s’oposen frontalment fins i tot si la taxa té una destinació finalista i reverteix íntegrament a la indústria turística com proposa Reyes Maroto. L’Associació Empresarial Hotelera de Madrid afirma que una taxa perjudicaria de manera directa el sector empresarial i els visitants. No creuen que en aquests moments calgui recaptar-la per fer promoció turística.

Articles relacionats

Back to top button