superior

Mercats

Amèrica del Sud, al mapa de la promoció turística de Catalunya

Catalunya amplia la seva presència al món amb l’obertura d’una oficina a São Paulo (Brasil). Aquest centre s’ocuparà de promoure la destinació turística catalana en els mercats de Brasil, Argentina, Xile, Perú i Colòmbia.

“L’Agència Catalana de Turisme seguirà el 2014 amb la seva política d’expansió i presència en els mercats internacionals, avalada pels bons resultats obtinguts”, així ha justificat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, la nova obertura a Brasil.

Amèrica del Sud és un dels mercats turístics emissors amb major potencial de creixement. En els últims anys s’han incrementat les rendes familiars -especialment les de la classe mitjana-, resulta més fàcil accedir als crèdits, i s’han revaloritzat les principals monedes sud-americanes respecte a l’euro.

Puig ha assegurat que “Sud-amèrica és una de les nostres prioritats” i ha anunciat que les companyies aèries que ja ofereixen vols amb Catalunya estan molt interessades en incrementar les seves freqüències, com ara Singapore Airlines, Avianca i Aerolíneas Argentinas”.

S’estima que el 2014 viatgin a l’estranger 57 milions de turistes sud-americans. El 2013, Catalunya va rebre més de 140.000 turistes brasilers (+3,4% respecte al 2012), i més de 110.000 turistes argentins (+13,2% respecte l’any anterior).

Per millorar aquestes xifres, la nova oficina, dirigida per Joan Romero, treballarà per posicionar la destinació catalana entre els principals agents turístics del mercat; copsarà les tendències de la demanda de cada mercat per tenir el coneixement necessari a l’hora de definir les estratègies de màrqueting de l’ACT per Amèrica del Sud; i subministrarà assistència tècnica al sector turístic català i suport en matèria de promoció i comercialització de l’oferta turística catalana.

Amb aquest, són ja 12 els centres que formen la xarxa d’oficines de promoció turística que Catalunya té a l’exterior.

Articles relacionats

Back to top button