superior

Col·laboradorsDestinacions

Creix el nombre de circuits per a raquetes de neu

Any rere any, les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida incrementen el nombre de quilòmetres de circuits senyalitzats per fer excursions amb raquetes de neu, davant la demanda dels nombrosos seguidors d’aquesta modalitat esportiva.

Enguany, s’ha produït un augment excepcional en la senyalització de rutes per a raquetes, principalment a les estacions d’esquí nòrdic, que han passat dels 51 km de la temporada anterior als 87 km de l’actual (més del 60%), com també a les d’alpí de Port del Comte i Espot Esquí.

El conjunt de les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida ofereix més de 130 km de circuits marcats per a la pràctica de raquetes de neu, una activitat que cada vegada té una major demanda i nombre de practicants. Aquesta temporada, les estacions d’esquí nòrdic tenen 87 km senyalitzats de rutes per a raquetes enfront dels 51 km de la campanya anterior. Per complexos hivernals de nòrdic, Aransa disposa de 15 km de circuit de raquetes; Tavascan, 25 km; Virós-Vallferrera, 7 km; Lles de Cerdanya, 15 km; Sant Joan de l’Erm, 10 km, i Tuixent-la Vansa, 15 km.

Pel que fa a les estacions d’alpí, Port del Comte ha marcat i senyalitzat 45 km nous de pistes amb 5 circuits de diferents nivells i dificultat, i la d’Espot Esquí ha senyalitzat a la cota 2.000 uns 3 km a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per practicar raquetes.

Els practicants de raquetes de neu trobaran als complexos hivernals d’esquí nòrdic uns circuits senyalitzats de dificultat i longitud variables, que transcorren per espais naturals i protegits de gran bellesa, i a més podran gaudir de bones vistes panoràmiques dels Pirineus. Les estacions ofereixen l’oportunitat de fer excursions guiades amb raquetes de neu acompanyats per monitors professionals.

Quant a les activitats de les instal·lacions d’alpí, Baqueira Beret ofereix l’oportunitat de fer excursions amb raquetes de neu i, fins i tot, algunes sortides amb raquetes les nits de lluna plena des del Pla de Beret. Les estacions de Port Ainé i Espot Esquí ofereixen excursions guiades amb raquetes de neu al Parc Natural de l’Alt Pirineu. A Port del Comte es poden fer excursions amb raquetes per diferents itineraris enmig de la natura i gaudir d’un paisatge impressionant./Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Articles relacionats

Back to top button