superior

Organismes / Política turística

A debat els ajuts econòmics de la UE per promoció turística

Segons la diputada del Parlament Europeu i membre de la Comissió de Transport i Turisme, Inés Ayala, en aquests moments a la Unió Europea s’està debatent si els països que, com Espanya, reben ajuts econòmics per promocionar-se com a destinació turística i que concentren gran part de les visites, han de continuar rebent fons europeus.

Països donants com ara Alemanya plantegen "no subvencionar" destinacions com l’espanyol tractant-se d’uns dels estats membre amb una major recepció de visites estrangeres. Des de la UE es continua debatent mantener aquests ajuts, així com els programes i plataformes amb què ajudar i consolidar circuits turístics sota la marca europea.

Ayala ha participat en el XII Fòrum organitzat per l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (Acav). En el mateix acte, la directora general de Turisme, Marian Muro, ha destacat la "molt bona temporada del sector des de la perspectiva del turisme receptor" després de registrar un increment del 14,7% l’agost respecte al mateix període de 2011.

Muro també s’ha mostrat optimista amb les dades acumulades del 2012 que registren un creixement del 12,1%, tot i que ha destacat que aquest creixement no es dóna de la mateixa manera a tot Catalunya, per la qual cosa el Govern català veu necessari fomentar el turisme d’interior i els seus productes.

La directora general també ha parlat del nou impost turístic que es començarà a aplicar a Catalunya a partir del proper 1 de novembre i ha considerat que és una bona mesura per disposar de recursos per impulsar la competitivitat de Catalunya. Muro ha destacat el paper del sector privat en la presa de decisions sobre el destí de la recaptació obtinguda i ha defensat que no hi ha precedents en què el sector privat decideixi, juntament amb l’Administració, en què es destinarà la recaptació de l’impost.

El director general de l’Institut de Turisme d’Espanya, Manuel Butler, ha destacat que la mesura, que ha titllat de liberal, va en la línia del Govern espanyol d’involucrar el sector privat en l’esfera pública "apostant a Espanya pel cofinançament" d’activitats./Ag.EP

[HOME]

Back to top button