superior

abajo

Estudis-antics

La despesa del turisme estranger creix a Espanya el 6,2%, a Catalunya el 13,9%

Catalunya ha ingressat prop de 9.000 milions d’euros per turisme estranger en el període gener-agost de 2012, un 13,9% més que en el mateix període de l’any anterior. En el conjunt de l’Estat el creixement de la despesa dels estrangers s’ha situat en el 6,2% en el que portem d’any, segons les dades facilitades per EGATUR.

Les estadístiques referents al mes d’agost sobre despesa de turisme estranger han donat uns bons resultats amb increments del 14,8% a Catalunya i el 5,7% al global d’Espanya. La distribució de la despesa del turisme estranger per comunitats autònomes donen la primera posició a Catalunya amb el 23% del conjunt de la despesa estrangera a l’Estat, seguida de Balears (19,1%) i Canàries (17,6%).

Fonts de la Generalitat han qualificat els resultats com els millors de la història. I han destacat el bon comportament de mercats emissors emergents com ara Rússia, els Estats Units i Japó, així com la recuperació de mercats tradicionals com són el britànic i l’alemany.

En declaracions als mitjans de comunicació, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha remarcat que Catalunya com a destinació turística “som líders absoluts; portem dos anys de rècords”.

Malgrat tot, Mena ha dit que “el sector no ha de deixar mai de pedalar i ha de pensar en dissenyar nous productes, nous atractius; els recursos hi són, però s’han de convertir en productes turístics. S’està fent, però ens cal pensar que la temporada següent encara està per guanyar”.

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button