superior

abajo

Allotjament

Projecte de nova tipologia de càmpings a Catalunya

Els càmpings catalans podrien tenir un nou sistema de classificació basat en conceptes de màrqueting que replantejaria l’actual sistema de classificació.

Segons informa campireport.com Catalunya ha engegat un projecte per donar un nou enfocament de màrqueting al producte càmping. La intenció és crear una nova tipologia d’establiments basada en l’experiència de vacances que ofereix cada càmping i que serveixi com a proposta d’ordenació.

Campireport explica que “els canvis registrats els últims anys, tant a l’oferta com a la demanda, han posat sobre la taula la necessitat de reconsiderar l’actual sistema”. Per aquest motiu les associacions de càmping al costat del Lab-IIT del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i l’administració estan liderant el projecte de nova tipologia.

Una de les propostes, segons avança Campireport, és la classificació territorial en quatre categories: de costa/platja, de muntanya, de zones rurals i d’entorn urbà. Un segon nivell es refereix a les instal·lacions de cada càmping i a les experiències que ofereix als seus clients. En aquest cas, la proposta inclou cinc tipologies: resort, turisme actiu, amb encant, wellness i familiar.

Cada càmping tindria limitat a tres el nombre màxim d’especialitzacions a les quals podria optar. Segons informen, en els treballs també estan abordant els càmpings tematitzats d’àmbits encara poc consolidats però que responen a tendències de la demanda com els ecocampings o el glamping.

Articles relacionats

Back to top button