superior

AAVV i TTOOAllotjamentEmpreses

Hotelers, víctimes d’un frau online que simulava a Booking

La plataforma online de reserves hoteleres Booking.com ha rebut, per segona vegada en qüestió de mesos, una estafa de phishing. En aquesta ocasió les víctimes de l’atac han estat els hotelers. Al novembre, 10.000 clients ja es van veure afectats per una estafa de phishing generalitzada.

La informació que desvetlla Travelmole.com al Regne Unit explica que algunes empreses hoteleres que treballen amb Booking.com han rebut en el seu correu electrònic un missatge fals, simulant a la plataforma online, anunciant que el sistema de pagament automàtic de back office havia funcionat malament. Se’ls adreçava a una pàgina que imitava a Booking.com perquè els propietaris remetessin allà les seves quotes mensuals.

Booking.com es va adonar de l’estafa fa poques setmanes, quan un hoteler va començar a sospitar després d’enviar un pagament. Es desconeix el nombre d’hotels estafats encara que un empresari ha denunciat que ha pagat desenes de milers d’euros al compte fals.

La companyia ha declarat en un comunicat que un equip de seguretat està treballant amb els departaments d’Hotels i Relacions amb els Clients per determinar l’abast de l’estafa informàtica i que atendrà els seus socis d’allotjament afectats. Aconsellen a tots els socis que contactin immediatament amb ells si sospiten o reben el correu electrònic phishing.

Booking.com ja està en contacte amb la policia i demana la col·laboració de les entitats bancàries per congelar els comptes fraudulents que han estat rebent els fees mensuals.

Articles relacionats

Back to top button