Transport

Límit als creuers. Barcelona vol seguir Palma

L’alcaldessa de Barcelona proposa restringir el número de creuers que arriben al port de la ciutat

Palma de Mallorca va obrir camí tancant un acord amb les navilieres que posa límit a l’arribada de creuers turístics a la ciutat. Ara és l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la que ha llançat en una entrevista a RTVE la petició a les administracions autonòmica i estatal a que restringeixin l’activitat creuerista a la capital catalana.

Com vam titular a Comunicatur fa un parell de setmanes en l’article: Palma marca el camí per a limitar els creuers, anunciàvem que altres ciutats, especialment Barcelona, podrien seguir les seves passes. L’alcaldessa vol que s’estudiï una regulació pactada com a Palma per mitigar les molèsties que generen els creueristes a la ciutat i també la contaminació per gasos que emeten els vaixells.

Ada Colau ha afirmat que les dades amb les que compta l’ajuntament sobre l’impacte dels creuers són preocupants i que la ciutat està sotmesa a un “model de creuers sense límit” que no és sostenible. L’alcaldessa és clara en la seva afirmació: “milers de persones arriben i s’estan poques hores i es concentren molt en la zona centre creant sensació de col·lapse”. I afegeix que el benefici que generen en forma d’impacte econòmic és relatiu perquè no és generalitzat.

Barcelona va rebre 3,1 milions de creueristes l’any 2019 i aquest any espera arribar a les 800 escales, una xifra molt similar a la d’abans de la pandèmia. Un estudi de la Universitat de Barcelona del 2016 quantificava l’impacte econòmic dels creuers a la ciutat en més de 1.000 milions d’euros. També xifrava en 6.800 llocs de treball a Barcelona vinculats a l’activitat creuerista.

La intenció de l’ajuntament és seguir en la línia de limitar l‘activitat turística. Com explica Ada Colau, ja s’ha fet limitació als allotjaments i ara també s’ha de fer amb els creuers.

Articles relacionats

Back to top button