superior

Transport

Aterratge d’emergència amb el capità al bany i vaga a les low cost

Les companyies aèries de baix cost acumulen notícies d’abast el mes de juny. D’una banda, una aeronau d’easyJet a punt de viure un desastre i Ryanair preparada per infringir als seus clients sis jornades de vaga els dies de més activitat.

En el cas d’easyJet, el vol EZY6938 que feia la ruta Creta – Edimburg es va veure forçat a fer un aterratge d’emergència a l’aeroport de la capital escocesa la matinada del 12 de juny. Durant el vol el capità es va trobar indisposat i va anar al bany deixant el copilot com a màxim responsable de l’aeronau. Els passatgers han declarat que van veure com el capità entrava al bany, però ja no el van veure sortir.

Davant d’aquesta absència, els comandaments de l’avió de la companyia de baix cost van quedar a les mans del copilot, que va sol·licitar a la torre de control que activés els protocols per a un aterratge d’emergència. Aquest primer oficial va ser l’encarregat de fer la maniobra d’aproximació i aterratge en una pista on van acudir diversos camions de bombers i ambulàncies. L’avió va agafar terra sense més problemes i tot va quedar en un ensurt.

Vaga a Ryanair a l’operació sortida

Els tripulants de cabina de Ryanair exigeixen reprendre les negociacions del conveni de la companyia i tancar un acord després de vuit mesos de reunions. Els sindicats han convocat sis jornades completes de vaga per als dies 24, 25, 26 i 30 de juny i 1 i 2 de juliol. Les aturades de 24h es duran a terme a la desena de bases que té l’aerolínia a territori espanyol: Madrid, Barcelona, ​​Girona, Màlaga, Sevilla, Alacant, Palma, Eivissa, València i Santiago de Compostel·la.

Els sindicats expliquen que el malestar dels tripulants de cabina de la baix cost irlandesa és generalitzat. I preveuen que altres bases europees convoquin aturades similars a altres països en altres dates. El panorama que dibuixa la companyia per als seus passatgers aquest estiu no és gaire tranquil·litzador.

Articles relacionats

Back to top button