superior

Destinacions

Els pagesos es llancen al turisme

150 explotacions agràries i ramaderes catalanes obriran les seves portes a turistes que vulguin conèixer i viure una experiència lligada al món rural. La iniciativa es denomina Benvinguts a Pagès i és idea de la Fundació Alicia i també compta amb la participació de 250 allotjaments i 200 restaurants.

Durant el cap de setmana del 17 al 19 de juny les explotacions estaran preparades per rebre centenars de visitants i els pagesos faran de guies turístics per mostrar “d’on ve i com es fa el que mengem”. A les portes obertes d’hortes, granges, vinyes, oliveres, ramats i obradors s’afegiran allotjaments amb ofertes especials i restaurants amb menús de pagès.

L’objectiu és que la iniciativa tingui continuïtat en el temps i es converteixi en una tradició. Els resultats d’accions similars a França han estat molt positius –expliquen- i suposa un doble benefici, per una banda, dóna a conèixer el món rural, molt necessitat de vocacions agrícoles i per altra dinamitza econòmicament les explotacions per la via del turisme.

Benvinguts a pagès es presenta com una experiència turística diferent que permet que cadascú organitzi el seu cap de setmana a mida en qualsevol punt de la geografia catalana. Una web específica permet els visitants consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen en la iniciativa, i triar quines volen visitar, quantes nits volen passar fora, on es volen allotjar i on poden reservar el seu menú especial de producte de proximitat.

Amb aquesta primera edició es podrà mesurar l’acceptació que té entre els propis turistes catalans. Els organitzadors han treballat per coordinar als diferents establiments que hi participen i esperen que el públic valori les propostes com de qualitat i que satisfaci les seves expectatives.

Articles relacionats

Back to top button