AAVV i TTOOAllotjamentEmpreses

Les empreses turístiques catalanes, obligades a publicitar el número de registre

La Llei de Turisme de Catalunya ha incorporat algunes modificacions aquest 2014 que comporten noves obligacions a les empreses turístiques. La més destacada és l’obligació de que “el número d’inscripció en el Registre de Turisme de Catalunya (RTC) de les empreses i els establiments turístics ha de constar en tota mena de publicitat que els anunciï.”

Segons ha comunicat la direcció general de Turisme han incorporat un nou apartat a l’article 73 de la Llei de Turisme sobre el Registre de Turisme de Catalunya per tenir més eines que “augmentin l’efectivitat en la persecució de l’oferta il•legal d’allotjament turístic a Catalunya, específicament, en l’àmbit dels habitatges d’ús turístic i els establiments d’apartaments turístics”.

Tot i que l’administració catalana parla de combatre l’oferta il•legal d’apartaments i vivendes turístiques, la modificació de la llei afecta a tot tipus d’allotjaments i també a les empreses com les agències de viatges. Ara tots els establiments estaran obligats a incorporar en les publicitats, anuncis i accions de comercialització el número d’inscripció en el Registre.

La direcció de Turisme ha recordat que les empreses poden consultar el número d’inscripció al Registre de forma online a la Guia d’empreses. També recorda als habitatges turístics que la seva inscripció en el RTC la realitza d’ofici l’administració turística de la Generalitat de Catalunya.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button