superior

Empreses

El lloguer turístic a Espanya deixa més de 2.000 milions als propietaris

25.000 llocs de treball depenen del sector del lloguer de vacances

En plena controvèrsia sobre el lloguer d’habitatges per a ús turístic, el sector defensa la seva aportació a l’economia espanyola desvetllant dades sobre el seu impacte.

La plataforma de gestió de lloguer de vacances, GuestReady, explica que els Habitatges d’Ús Turístic (HUT) “aporten un terç de la capacitat d’allotjament del país, acollint 9,12 milions de turistes estrangers el passat any 2023”.

En aquest sentit positiu, calcula que el lloguer turístic genera uns 25.000 llocs de treball directes a més de contribuir amb 2.089 milions d’euros en ingressos per als propietaris.

Pel que fa a la crítica sobre l’impacte que tenen els HUT sobre els preus del lloguer a les ciutats, la mateixa font el qualifica “d’impacte limitat”. “A ciutats com Madrid, només representen el 0,92% del total d’habitatges, davant del 6,34% que estan buits”, es justifiquen.

GuestReady ha aprofitat per criticar les regulacions sobre lloguer de Madrid i Barcelona. Opina que les limitacions han provocat un augment dels preus dels allotjaments que fa que els turistes considerin altres destins europeus. I afegeix que ha portat una paràlisi als actors del sector que s’han quedat “expectants davant els canvis que s’esperen els propers mesos”.

Articles relacionats

Back to top button