superior

Reportatges

Nàutic Parc: experiències exitoses a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre

Es una fórmula reeixida de col·laboració publico privada que ofereix més d’un centenar d’experiències de lleure i activitats nàutiques, reforçant l’oferta de tota la destinació

La necessària col·laboració dels diferents organismes, públics i privats, d’una destinació te un clar exemple d’èxit a la Costa Daurada. Es tracta del Nàutic Parc Costa Daurada i Terres de l’Ebre, un domini nàutic que cobreix un espai de litoral de 95 quilòmetres i ofereix un ampli ventall d’activitats d’oci nàutic.

Va ser l’any 2001 quan sota l’impuls dels municipis de Salou, Cambrils i Mont-roig del Camp,  la Secretaria d’Estat de Turisme va certificar la zona com una de les tres primeres destinacions especialitzades en turisme nàutic. Al llarg de 20 anys, l’èxit de l’oferta, coneguda fins aleshores com a Estació Nàutica, va recomanar crear una marca comercial. Des de l’any 2021 Nàutic Parc dona nom a una experiència referen on la iniciativa pública i privada d’una àmplia zona del litoral remen plegades i amb èxit.

El nom no va ser casual, perquè a la destinació hi ha un territori de parcs d’oci i parcs naturals, i amb Nàutic Parc es volia oferir un gran espai d’oci al mar, sense portes ni barreres, a l’abast de tothom a tot el nostre àmbit territorial.

Classe de paddles surf. © Club de Mar Miami / Nàutic Parc.

A poc a poc a l’oferta inicial dels tres municipis esmentats, s’hi van anar afegint d’altres, com ara Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Deltebre. D’aquesta manera Nàutic Parc ofereix experiències al llarg d’un centenar de quilòmetres d’un litoral que engloba dues marques turístiques: Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

L’oferta actual d’activitats és molt variada i pensada per a tots els públics, per la qual cosa Jordi Rom, gerent de Nàutic Parc, recorda el concepte inicial i com va anar ampliant-se. “Volíem convertir el nostre àmbit en una gran àrea de serveis turístics amb el mar com nexe d’unió, amb serveis de tota mena i la qualitat com objectiu. Per fer-ho possible, calia complementar l’oferta d’oci nàutic amb allotjament, restauració o altres activitats. Posem a l’abast dels visitants del territori tot tipus d’activitats, des de les més senzilles i econòmiques, a les més sofisticades. El nostre client és individual, parelles, famílies, grups, tant de joves com d’empresa, i tots troben la seva experiència.”

Per fer possible tot això, la implicació del territori és primordial. En aquest cas, ajuntaments, clubs nàutics, empreses de lleure i esport nàutic han treballat plegats. Els responsables de Nàutic Parc valoren el fet  que  més enllà d’oferir allotjament de qualitat, una destinació turística necessita una oferta complementària també de qualitat. Els visitants responen i aposten cada vegada més per un oci actiu en el que la diversió, l’esport i la salut es barregen per gaudir de l’aire lliure. Per això les activitats que ofereix Nàutic Parc son molt diverses. Però  també cal destacar un altre factor clau: la diferenciació. I es que algunes activitats son molt exclusives i només poden viure’s al territori de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

Navegant pel riu Ebre.© Nàutic Parc.

L’oferta és tan extensa que navegant pel web https://www.nauticparc.com/ca/inici podem trobar tot un seguit de grups d’activitats:  per tot l’any, activitats de platja, submarinisme i snorkel, lloguer d’embarcacions, excursions nàutiques, pesca esportiva, experiències úniques, activitats en família, activitats sostenibles i activitats fora l’aigua.

Malgrat que les activitats al litoral o al riu Ebre son el punt fort de l’oferta no hi manquen  altres experiències d’interior, perquè aquesta destinació és cada vegada més global i per això era necessari incorporar activitats fora de l’aigua. I així és com diversos grups, tant de joves com d’empresa, escullen activitats no aquàtiques i aptes per fer també a l’hivern, com ara escape rooms, rutes en quad, a cavall o en 4×4, paintball, una visita romàntica al Parc Samà de Cambrils, etc.

Però l’èxit de Nàutic Parc no te a veure només amb tot això o haver estat un referent a tot l’Estat pel que fa a l’oferta de lleure i activitat nàutic. També la comercialització ha tingut una importància cabdal, com ens expliquen des de la gerència de Nàutic Parc: “La comercialització és un dels punts que ens converteix en referents. Vam ser pioners a l’Estat a l’hora de vendre activitats nàutiques online. Vam ser també una de les primeres destinacions a Espanya a incorporar un channel manager a la pàgina web. Tot això ha permès posicionar-nos a les principals agències online del món, vendre per la nostra pròpia web i també a agències de viatge físiques. Ara mateix, només a Espanya, les nostres activitats es poden comprar a unes 1.500 agències de viatge a peu de carrer.”

La importància del Nàutic Parc per a la Costa Daurada és evident, perquè també atrau a clients que busquen altres segments al marge del turisme actiu o familiar. És el cas, per exemple, del MICE, que busca incloure activitats diferents i complementàries durant les seves estades a la demarcació.

Articles relacionats

Back to top button