superior

Reportatges

Nova York escanya l’activitat d’Airbnb

Una nova Llei de lloguers turístics a la ciutat novaiorquesa imposa unes restriccions a la plataforma que qüestiona el model actual

No ha estat Europa sinó els Estats Units qui legalment ha complicat a Airbnb el seu desenvolupament. La nova regla de joc imposada a Nova York obliga els amfitrions a registrar-se a l’oficina de lloguers de curta durada.

Aquest registre posa en limitacions clares els seus amfitrions i la plataforma. Sense el registre no es pot exercir l’activitat i això, a més de comportar molt de temps fins que tota l’oferta estigui registrada, traurà del mercat un gran nombre d’allotjament. Airbnb pot arribar a oferir a Nova York entre 40.000 i 50.000 allotjaments, més que la suma dels que ofereix a Madrid i Barcelona.

Aquesta mesura s’uneix a la que determina que els lloguers de curt termini només es permeten si l’amfitrió s’allotja a la mateixa unitat o apartament que els hostes, i si no hi ha més de dos hostes allotjats amb l’amfitrió.

La normativa novaiorquesa imposa sancions tant per als amfitrions com per als serveis de reserva que no compleixin els requisits de la llei.

Articles relacionats

Back to top button