superior

Formació

Estiu negre a les platges

La temporada amb més persones ofegades de l’última dècada

En dos mesos han mort a les platges catalanes 24 banyistes. Aquest ha estat el pitjor estiu de l’última dècada. L’any passat el nombre d’ofegats a Catalunya ja superaven la mitjana dels darrers 10 anys i aquest estiu encara és pitjor.

Les autoritats recorden la importància de banyar-se en zones i horaris amb vigilància i fer cas i seguir les indicacions dels socorristes. La majoria de morts són persones grans, d’entre 70 i 80 anys, però una bona part dels rescatats amb vida són joves que es banyen amb bandera gorga o vermella.

Des del 15 de juny fins el 31 d’agost s’han comptabilitzat 24 ofegats en platges i 8 en piscines, en total 32 víctimes mortals en dos mesos i mig. El dia més negre a la costa catalana va ser el segon dissabte del mes de juliol, quan van morir fins a tres homes en platges on onejava la bandera groga. La Comunitat Valenciana també ha tingut un dia especialment dramàtic, ha estat la tarda de dimarts 25 de juliol quan una dona i dos homes han mort ofegats a les platges de Tavernes de la Valldigna.

La Federació Espanyola de Socorrisme i Salvament diu que acabarem l’any amb uns 400 ofegaments mortals en espais aquàtics a tot el territori espanyol. Descriuen el perfil de la víctima com un home de més de 65 anys que es banya sol en una platja en horari no vigilat per socorristes -o molt d’hora al matí o tard al capvespre-.

Articles relacionats

Back to top button