superior

Destinacions

Optimisme desfermat al sector de l’esquí dels Pirineus

Les nevades han arribat a tot el Pirineu i a totes les cotes. Des de feia anys que no es vivia una situació similar amb neu natural a totes les estacions. Els especialistes consideren que el fred actual juntament amb les possibilitats de produir amb els canons asseguren neu fins el Nadal.

El president de les estacions d’esquí catalanes, Xavier Nolla, ha afirmat que enguany els preus dels forfaits de les estacions s’han mantingut. El promig del forfait a Catalunya és de 21 euros -comptant els descomptes i promocions que realitzen les estacions-. L’objectiu per a Nolla és arribar als 2 milions d’esquiadors i superar els registres dels dos anys anteriors on van tenir 1,5 i 1,8 milions d’esquiadors.

Feia anys que les estacions de nòrdic no podien obrir en unes dates com les actuals, en el mes de novembre -encara a la tardor-. La eufòria és clara entre els empresaris turístics dels Pirineus. Les estacions d’esquí són el motor econòmic de les comarques de muntanya i el turisme d’hivern depèn totalment de la neu. Per això, l’administració s’ha hagut de fer càrrec de pràcticament la totalitat de les estacions d’esquí a Catalunya. Només Masella, Baqueira i Boi estan en mans privades, malgrat que Boí està passant grans dificultats i és possible que requereixi la intervenció pública.

Una de les fites de futur del sector és pensar en els Jocs Olímpics del 2026, un cop descartada la candidatura Barcelona-Pirineus del 2022. Una part dels deures que té per davant el món de l’esquí a tot l’estat és guanyar esquiadors. Incrementar el nombre d’aficionats als esports d’hivern és clau per poder optar a una candidatura d’aquestes característiques. D’altra banda, el sector de la neu català i espanyol necessita captar més públic de fora, atreure esquiadors d’altres països que permetin situar les estacions en el mapa mundial de els destinacions d’esquí.

[HOME]

Back to top button