superior

EmpresesDestinacions

Un centenar d’empreses col·laboren per crear nous productes turístics als Pirineus

A les jornades InterPirineus, que han tingut lloc a Tremp (Pallars Jussà) i a La Vall d’en Bas (La Garrotxa), han assistit un centenar d’empreses i entitats pirinenques del sector públic i privat (allotjaments, empreses d’activitats, agències de viatge i empreses de restauració…) que han servit per reunir-se amb diverses DMC’s (Destination Management Companies).

Ha estat 200 trobades comercials per dinamitzar turísticament els Pirineus i crear nous productes. Les jornades també han tingut sessions formatives sobre les tendències del turisme d’interior i muntanya arreu del món, i sobre la sostenibilitat del turisme en entorns naturals.

En el marc d’aquesta edició d’InterPirineus s’ha conegut un estudi sobre el perfil dels turistes que visiten el Pirineu català de 7 mercats diferents (Catalunya, Estat Espanyol, Alemanya, Bèlgica, França, Països Baixos i Regne Unit). Accés a l’estudi Perfil dels turistes als Pirineus

L’època preferida de tots els mercats per visitar els Pirineus són els mesos de juliol, agost i setembre, entre el 54 i el 74% dels enquestats prefereixen aquest període. La durada de l’estada és d’una setmana per a tots els mercats i l’activitat preferida dels turistes són les passejades pels espais naturals.

L’acció InterPirineus forma part del programa Pirineus que té per objectiu realitzar una promoció específica per desestacionalitzar la demanda. El programa és fruit d’un conveni de col·laboració entre l’Agència Catalana de Turisme, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), els Patronats de Turisme de la Diputació de Lleida, Costa Brava Girona, Diputació de Barcelona, el Conselh Generau d’Aran i Turisme de Barcelona, i té el suport dels onze consells comarcals.

Articles relacionats

Back to top button