superior

Mercats

Fre a les falses denúncies per intoxicació dels turistes britànics

El Regne Unit s’ha posat les piles i abans de l’estiu entrarà en vigor una nova mesura legislativa que establirà les quantitats màximes per a les reclamacions per intoxicació durant les vacances a l’estranger dels turistes britànics.

Els últims anys s’ha produït una allau de denúncies falses de clients que diuen haver contret una intoxicació alimentària en un hotel durant les vacances. Bufets d’advocats i companyies d’assegurances han encoratjat aquesta pràctica.

Amb la nova decisió del Ministeri de Justícia britànic fixant la quantitat màxima que els turistes podran reclamar en cas de caure malalts durant les vacances el sector espera que es frenin les denúncies falses. En els últims anys les reclamacions d’aquest tipus havien crescut desmesuradament. En poc més de tres anys van passar de 5.000 a 35.000 denúncies de turistes del Regne Unit, la qual cosa indica el negoci encobert que estan realitzant despatxos d’advocats especialitzats en aquest tipus de demandes.

En el mateix sentit de la mesura anunciada per les autoritats britàniques, en els últims mesos s’ha girat la truita contra aquests clients mentiders que aprofiten l’engany per treure un benefici econòmic amb aquestes denúncies. Els tribunals del Regne Unit, des de l’octubre, ja han condemnat quatre parelles a pagar els costos legals després de demostrar-se que havien presentat unes reclamacions fraudulentes sobre intoxicacions.

El canvi de situació sobre el tema provocarà que els turistes britànics s’ho pensin molt més abans d’interposar una demanda, primer per la limitació en l’expectativa econòmica que poden reclamar i segon perquè en cas de ser falsa la mentida els podria sortir cara, amb fins a tres anys de presó.

Articles relacionats

Back to top button