superior

Empreses

Neix FuTurisme, un nou programa de suport a projectes emprenedors en l’àmbit del turisme

L’impacte del turisme a la ciutat de Barcelona suposa oportunitats professionals, de negoci i de creació d’ocupació en diferents àmbits. Amb l’objectiu de facilitar la creació d’empreses innovadores que aprofitin aquestes potencialitats per generar activitat econòmica i nou talent, es posa en marxa el programa FuTurisme.

És tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona —a través de Barcelona Activa—, del Gremi d’Hotels de Barcelona, de la Diputació de Barcelona i de Deloitte. S’adreça a emprenedors amb projectes vinculats al sector del turisme en diferents àmbits: allotjament, activitat turística (esportiva, cultural o de salut), restauració, comerç, congressos i esdeveniments, TIC o sostenibilitat, entre d’altres.

FuTurisme és un programa integral de formació a mida per a la creació d’empreses en l’àmbit del turisme que s’estructura en tres fases.

La primera està centrada en l’elaboració del pla d’empresa per validar la viabilitat de la idea de negoci en què es duran a terme accions formatives de gestió empresarial i sobre coneixements específics del sector turístic. A més, es realitzaran tallers d’habilitats i competències emprenedores i tutories personalitzades de seguiment per orientar els participants en la presa de decisions.

En paral·lel, al llarg dels 4 mesos que dura el programa, es treballarà la xarxa de contactes per facilitar als emprenedors la generació de sinèrgies amb empresaris rellevants de l’àmbit del turisme. I, per últim, s’acompanyarà els participants en la recerca de finançament i la posada en marxa de l’empresa.

Premi als projectes turístics amb futur

Entre els plans d’empresa elaborats en el marc del programa es lliurarà un premi valorat en 21.000 euros que reconeix els tres projectes amb més potencial de creixement: el guanyador rebrà 12.000 euros i el primer i segon finalistes rebran 6.000 i 3.000 euros, respectivament, amb l’objectiu de facilitar la creació de l’empresa.

Les inscripcions per participar al programa es poden fer a través del Web www.barcelonactiva.cat/futurisme fins el 15 de maig. Entre les candidatures rebudes, es seleccionarà una vintena de projectes. Està previst que comenci la formació el mes de juny i durant el darrer trimestre de l’any que s’organitzi l’acte de lliurament dels premis.

Articles relacionats

Back to top button