superior

abajo

AAVV i TTOO

Tira endavant la nova directiva de Viatges Combinats

Les institucions europees han acordat un text definitiu per a la nova Directiva de Viatges Combinats al que hauran d’acollir-se els Estats. En el termini màxim de dos anys hauran de modificar les seves respectives normatives. La nova Directiva la rebutja el sector d’agències de viatge i els turoperadors.

L’actual normativa data de 1990 i després d’un any de debat finalment es modificarà per oferir, segons les autoritats europees, més protecció als consumidors que reserven per Internet els viatges combinats (hotel, lloguer cotxe, vol).

En la proposta s’incorporen els nous canals de comercialització i estén les garanties dels viatgers a cadascun d’ells. Incorpora obligacions als operadors dels viatges que hauran de cobrir les despeses de 3 nits d’hotel als clients en cas de no poder tornar al seu país després d’algun esdeveniment imprevist –catàstrofe natural o atemptat terrorista-. També s’amplia la cobertura del client en cas d’insolvència o fallida de l’intermediari. L’ampliació de la protecció als clients permet, per exemple, que puguin anul·lar el viatge sense penalització alguna si el preu puja un 8% des que es va realitzar la reserva. Aquesta mesura està vinculada a la pujada dels preus dels paquets en funció del preu del carburant.

Les agències consideren que amb la Directiva assumeixen una responsabilitat superior a l’exigida a altres sectors com els de l’aviació. En cas de fallida d’una aerolínia l’agencia organitzadora del viatge queda com a responsable davant el seu client.

Els hotelers tampoc estan a favor de la Directiva ja que ofereixen serveis complementaris als seus clients com transfers, lloguer de serveis, vendes d’entrades… que podrien quedar inclosos en la nova normativa sota la consideració de servei assistit de viatge i provocar un sobrecost d’aquest serveis.

Articles relacionats

Back to top button