superior

abajo

Transport

Els aeroports d’Europa assumeixen un difícil inici del 2022

Els aeroports europeus van tancar l’any passat amb un 59% per sota dels nivells previs a la pandèmia i l’inici d’aquest encara serà de ritme lent. Es preparen per a un difícil començament de 2022 amb dades decebedores el primer trimestre.

La regió aèria europea va tancar amb 1.000 milions de passatgers davant dels 728 milions del 2020 i molt lluny dels 2.400 milions del 2019. El creixement és gradual però molt lent, no es disparen les xifres com s’esperava. L’acumulació de pèrdues de passatgers és estratosfèrica, en els dos darrers exercicis els aeroports europeus sumen 3.120 milions de viatgers menys.

Aquests números signifiquen tant com si durant un any i 4 mesos no s’hagués mogut ni un sol viatger amb avió. Una situació que ha deixat la indústria aèria sota un estrès financer inaudit.

Per a aquest 2022 la previsió als aeroports europeus és que durant la primera part de l’any segueixin en nivells per sota dels previs a la crisi. Per a la resta de l’any segueixen les incerteses i encara que les companyies aèries han presentat la seva programació de vols amb visió optimista i de recuperació d’activitat en realitat saben que l’evolució de la pandèmia i del mercat és ara com ara una incògnita. La tònica general serà anar retirant vols i capacitat segons es comparteixi la demanda.

Articles relacionats

Back to top button