Destinacions

La pagesia i els maquis ja tenen museu

Recentment acaben d’obrir les portes dos nous museus: el Museu de la Pagesia, ubicat a la masia de Can Cases del Racó, a Santa Susanna, i el Museu dels Maquis, a Castellnou de Bages.

La història de Santa Susanna està molt lligada al món de la pagesia ja que cap al segle XII, molts pagesos es van instal•lar a les terres allunyades de la platja, aptes per al conreu i, a més, oferien resguard davant els atacs dels pirates.

El Museu de la Pagesia utilitza l’entorn, la imatge i les noves tecnologies per conèixer el treball, la transformació del paisatge, així com la relació de l’aprofitament de la terra i l’home com a mitjà de subsistència a través de la vida tradicional del pagès.

Al Bages, el nou museu dedicat als maquis explica els fets més rellevants del context històric a partir de la vida del darrer maqui català, Ramon Vila i Capdevila, conegut popularment com a ‘Caracremada’. L’objectiu d’aquest espai és recordar la història d’aquests grups armats que van néixer després de la Guerra Civil per oposar-se a la institucionalització del règim franquista.

El museu s’integra dins la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i amplia l’oferta de turisme cultural del territori del Cardener.

Back to top button