superior

Estudis

Les reserves hoteleres per a Setmana Santa creixen a les comarques de Barcelona

Ja s’han fet un 38,4% del total de reserves, per sobre de les 35,6% de l’any 2023

L’Observatori del Turisme a Barcelona ciutat i regió ha presentat l’estudi “Perspectives d’activitat turística a la Destinació Barcelona – Especial Setmana Santa 2024”.

L’informe fa referència a les dades a setze dies del cap de setmana de Diumenge de Rams, dia d’inici del període, que s’allarga fins el Dilluns de Pasqua. Les principals conclusions de l’estudi, pel que fa a Barcelona regió (les comarques de la província sense Barcelona ciutat), són les següents:

• Augment de l’antelació de les reserves. La mitjana és de 71,1 dies (onze més que el 2023).

• Estada mitjana: 2,8 nits (inferior a l’any passat, que va ser de 4,2 nits).

• Pic d’entrades: Divendres Sant.

• Tarifa mitjana diària hotelera: 148,10 € (-2% respecte el 2023).

• El mercat domèstic guanya pes i arriba al 60,3% de les reserves (47,9% el 2023), fet que explicaria també la reducció de l’estada mitjana.

• El 57% serà en parella; el 16,8% viatja en solitari; el 13,4% en família i el 12,8% en grup.

Aquestes bones previsions no són les mateixes per a Barcelona ciutat, ja que el mateix estudi indica que el nivell de reserves a la ciutat és inferior (55,8% en front del 62,2% de l’any passat). Però, l’estada mitjana, tot i ser inferior a la del 2023, arriba a les 4,2 nits. Com a les comarques de la província, a la ciutat de Barcelona també són predominants les reserves domèstiques, fins i tot per sobre de les de l’any passat.

La comparativa de l’estada mitjana d’altres ciutats europees situa la ciutat i Barcelona regió per sota de la mitjana d’altres. Viena encapçala el rànquing amb 5,4 nits, seguida de Berlín (4,7), Barcelona ciutat (4,2), París (3,9), Madrid (3,9), Amsterdam (3,8), Londres (3,8), Roma (3,3) i Barcelona regió (2,8).

Cal destacar també que la Destinació Barcelona s’ha situat en el 8è lloc del rànquing de destinacions internacionals en les cerques d’allotjament a Google en el darrer mes; això significa 4 posicions per sobre del mateix període de l’any passat. Segons les dades del Laboratori de Turisme (LABturisme) de la Diputació de Barcelona, les consultes més populars a Google del darrer trimestre s’han concentrat en poblacions costaneres com Sitges, Castelldefels, Garraf, Cubelles o Canet de Mar.

Podeu veure l’estudi “Perspectives” AQUÍ.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button