superior

Destinacions

La Setmana Santa 2024 serà molt bona per al sector turístic

Les reserves d’última hora marcaran el resultat final d’aquest període de vacances

Les dades de previsió per a les vacances de Pasqua que estan facilitant les diferents associacions d’allotjaments turístics per al període que va del dissabte 23 de març al dilluns 1 d’abril són realment positives. Les xifres superarien les de l’any passat. Això sí, les ocupacions varien en funció de la zona i sobretot segons els dies, entre els festiu i els que no ho són hi ha 10 punts d diferència.

A la província de Tarragona es preveu una dada excel·lent i en les poblacions de l’interior rural tindran ocupacions mitjanes del 80% -algunes poblacions d’interior ja compten amb ocupacions que arriben al 100% durant els dies festius-. A la Costa Daurada l’ocupació mitjana dels dies festius serà també del 80%.

Pel que fa a la província de Lleida els allotjaments s’acostaran al ple durant els festius de Pasqua. Els hotels estaran al 90% mentre que els càmpings i el turisme rural lleidatà arribaran al 100% d’ocupació. A més, les estacions d’esquí de Lleida com Baqueira, Port Ainé, Espot i Boí Taüll allarguen la temporada i aprofiten aquesta Setmana Santa.

Pel que respecte a Barcelona i província, tal i com va publicar Comunicatur, Les reserves hoteleres per a Setmana Santa creixen, segons l’Observatori del Turisme a Barcelona ciutat i regió. Es pot consultar l’estudi “Perspectives d’activitat turística a la Destinació Barcelona – Especial Setmana Santa 2024”.

Les previsions per a Setmana Santa facilitada per la Federació d’Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona són una mica més baixes que a la resta de Catalunya. Calculen estades mitjanes d’entre 2 i 3 dies. Els percentatges d’ocupació que presenta (segons els dies) se situa entre el 50% i el 65% a la Costa Brava Nord, del 60% l 85% a la Costa Brava Centre, i d’entre el 75% i el 90% a la Costa Brava Sud. A les comarques d’interior i de muntanya de la província de Girona l’ocupació oscil·larà entre el 65% i 75%.

El sector espera a les reserves d’última hora per poder arrodonir els resultats definitius de la Setmana Santa. El client principal en aquest període és el turista de proximitat.

Les reserves hoteleres per a Setmana Santa creixen a les comarques de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button