superior

Empreses

Barcelona lidera l’oferta del sector de turisme de reunions i esdeveniments amb més de 1.400 empreses

La Diputació de Barcelona ha elaborat una base de dades de l’oferta a les tretze comarques de la província

El sector conegut amb el nom genèric de MICE —de l’anglès reunions, incentius, congressos i exposicions— és un dels que més creix, bàsicament per la importància econòmica que representa i per la desestacionalització que comporta. Però per saber exactament quina és l’oferta global de la província de Barcelona, calia fer un estudi recopilatiu. I això és el que ha fet la Diputació de Barcelona, que ha elaborat una base de dades de l’oferta d’aquest sector a tota la província.

L’estudi ha identificat un total de 1.419 empreses que es dediquen a alguna de les categories del sector de turisme de reunions i esdeveniments: espais singulars, serveis, allotjament, restauració i team building.

Aquest inventari, que s’anirà actualitzant, detecta l’oferta per zones i per tipologies. D’aquest manera es poden establir millors estratègies per donar resposta a les peticions del sector.

Per subsectors, veiem que la majoria d’empreses (37,1%) es dediquen a l’oferta d’activitats, seguides per espais singulars (33,7%) i per serveis (15,2%).

També s’han identificat un total de 71 auditoris (un 13,47% del total dels espais destinats per a esdeveniments) a la província, amb una capacitat mitjana d’entre 100 i 500 assistents.

Per comarques, les que conformen la marca turística Costa Barcelona —el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Penedès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental— són les que tenen més empreses d’aquesta tipologia, sobretot el Maresme.

Quant a les comarques de la marca turística Paisatges Barcelona —Osona, el Moianès, el Bages, el Lluçanès i l’Anoia—, la seva oferta està especialment vinculada a la celebració d’esdeveniments socials, destacant l’oferta d’espais singulars a la natura de l’Anoia i del Bages.

I el Berguedà, de la marca turística Pirineus Barcelona, destaca per la seva oferta d’activitats vinculades a la natura i a activitats d’incentiu a l’aire lliure.

Podeu veure la presentació de l’estudi AQUÍ.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button