superior

AAVV i TTOOAllotjament

Una central de reserves per als refugis del Pirineu

El 70 refugis del Pirineu s’han integrat en una central de reserves que permet gestionar l’allotjament gràcies al projecte transfronterer Entrepyr II finançat amb fons europeus.

Mitjançant una web s’ofereix informació útil a muntanyers i senderistes, permet als usuaris fer reserves online en aquests allotjaments, situar-los geogràficament i trobar les rutes de connexió entre refugis.

La promoció d’aquesta central pretén atreure nous públics com turistes alemanys o nòrdics, que coneixen bé els Alps i no tant el Pirineu. A banda de reservar plaça i descarregar diversos itineraris la web permet visionar webcams en directe, entre altres iniciatives.

La xarxa de refugis inclosa a la central de reserves abasta Catalunya, Aragó, Navarra, Andorra i el sud de França. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha informat que de la setantena de refugis 14 estan situats a la demarcació de Lleida: Ventosa i Calvell (l’Alta Ribagorça); Estany de la Pera i Prat d’Aguiló (la Cerdanya); Colomina (el Pallars Jussà); Amitges, Certascan, Josep Maria Blanc i Vallferrera (el Pallars Sobirà), i Artiga de Lin, Colomèrs, Conangles, Restanca i Saboredo (la Val d’Aran).

Web: https://entrepyr.eu/

Articles relacionats

Back to top button