superior

ReportatgesEstudis

279.000 afiliats en hostaleria, agències de viatges i operació turística a Catalunya

El nombre de persones afiliades a la seguretat social en l’àmbit del turisme ha augmentat un 4,8% a Catalunya en un any. En total hi treballen en aquest sector 279.781 persones, entre assalariats i autònoms.

Segons dades del Ministeri, a Espanya ha augmentat un 10,5% interanual el nombre de treballadors del sector turístic. En total hi ha afiliats 2.560.000 persones que representen el 13,3% del total d’afiliats en l’economia espanyola.

Catalunya concentra el 16,5% del total de treballadors en turisme que hi ha a l’Estat. És la segona comunitat autònoma darrere d’Andalusia amb 17,8%, en nombre de persones ocupades en hostaleria, agències de viatges i operadors turístics. 8 de cada 10, de les 280 mil persones que treballen al sector turístic català, ho fa de forma assalariada i la resta, el 20%, són autònoms.

Totes les branques d’activitats vinculades el sector turístic han augmentat el nombre d’afiliats excepte en les agències de viatges que han perdut treballadors respecte l’any anterior. Las agències van perdre 3.307 afiliats el juliol.

Articles relacionats

Back to top button