superior

EstudisMercats

Dos de cada deu turistes mundials seran xinesos d’aquí a una dècada

El turisme xinès ha eclosionat durant els darrers anys i continuarà creixent a un ritme superior al 5% durant la propera dècada, fins al punt que, el 2023, dos de cada deu turistes que recorrin el món procediran del gegant asiàtic, segons explica un informe publicat recentment per Amadeus i Oxford Economics sobre el futur del sector del viatge a la propera dècada.

Això —sumat a l’auge d’altres països emergents com Rússia, Brasil, Índia, Indonèsia i Turquia— ajudarà a que el sector turístic creixi un 5,4% anual durant els propers deu anys, un ritme sensiblement superior al dels anys de la crisi econòmica, i per sobre del PIB mundial.

El mercat turístic occidental també iniciarà el camí de la recuperació, si bé a un ritme més pausat. Europa, per exemple, haurà d’esperar fins el 2018 per tal que el seu turisme de negocis torni a nivells anteriors a la crisi.

També les pernoctacions hoteleres notaran aquest dualisme entre la vitalitat asiàtica i la calma occidental. Així, les pernoctacions a l’Àsia creixeran a un ritme del 15,1% anual fins al 2023, quatre vegades per sobre de l’augment que experimentarà Europa durant el mateix període, que serà del 3,9%.

Una altra de les tendències dels últims anys que es consolidarà durant la pròxima dècada serà la importància de les companyies aèries low cost, que es mantindran com la tendència més important del seu sector. No obstant això, la seva rellevància pel que fa a quota de mercat dependrà, en gran mesura, de la seva capacitat per guanyar pes en la divisió de vols de llarga distància.

Les noves tecnologies seran un dels principals protagonistes del desenvolupament turístic de la propera dècada i s’espera que facilitin un sector més col·laboratiu que ofereixi solucions integrals per al client.

Articles relacionats

Back to top button