superior

Transport

Ryanair retalla vols a Girona i rebrà menys subvenció pública

La aerolínia Ryanair preveu tancar l’any amb 1,7 milions de passatgers a l’aeroport de Girona, 700 mil menys que en 2013. La companyia irlandesa està eliminant fins un 25% els vols a Girona, algunes són connexions importants com París i Londres.

La Generalitat ha anunciat que retallarà les ajudes públiques a Ryanair perquè l’1,7 milions està molt lluny dels 3 milions acordats. A l’hivern les connexions amb l’aeroport gironí passaran de 19 a 14 i les rutes amb el Regne Unit seran les més afectades. A més de Londres també es perdran les rutes de Bristol i Manchester. Altres rutes que eliminen són París, Colònia, Niederrhein, Maastrich i Poznan. Ryaniar, per contra, recuperarà tres rutes aquest hivern: Baden-baden, Bratislava i Glasgow.

El hotelers estan preocupats per la eliminació de vols i ja anuncien que a la ciutat de Girona dos establiments, que sumen 300 habitacions, podrien tancar per baixa ocupació aquest mateix any.

El Govern català ha volgut explicar que no donarà diners públics a Ryanair per mantenir de forma artificial connexions que no són rendibles per a la companyia. La Generalitat té signat un conveni amb l’aerolínia pel qual aporta una quantitat de diners per garantir 3 milions de passatgers l’any a Girona. En no complir l’acord, Ryanair rebrà una aportació econòmica inferior.

Articles relacionats

Back to top button