superior

DestinacionsMercats

La Costa Daurada espera un descens del 15% en el turisme rus

Els empresaris de la Costa Daurada esperen que el mercat rus caigui aquest estiu al voltant del 15% degut a la devaluació del ruble respecte a l’euro. Els turistes russos són el primer client estranger de la Costa Daurada amb mig milió de turistes.

La temporada d’estiu ha començat aquest mes de juny. Els preus s’han encarit un 18% pels turistes russos respecte l’any anterior només per l’efecte de canvi moneda. L’any passat un euro es canviava per 40 rubles i enguany per 47. La pèrdua de poder adquisitiu dels clients russos tindrà incidència sobre la despesa que realitzin a la destinació.

Tal i com va recollir Comunicatur el mes de març alguns operadors anunciaven que aquest encariment podria provocar una desviació de turistes cap a altres destinacions com Grècia, o de fora de la zona euro com podrien ser Turquia i Egipte.

Malgrat de les previsions, les dades oficials del primer quadrimestre de l’any no detecten aquesta caiguda, ens al contrari, indiquen que el turisme rus s’ha incrementat en un 9,6%. De gener a abril van arribar a Catalunya 115 mil turistes russos, 10 mil més que en el mateix període de l’any anterior. I encara més positiu és el seu comportament en despesa ja que en aquests quatre mesos ha pujat per sobre del 15%.

Per si les previsions que fan els hotelers s’acabessin produint, el sector turístic de la Costa Daurada espera compensar el descens rus amb increments de turistes britànics.

Articles relacionats

Back to top button