superior

DestinacionsReportatges

L’alcalde que no vol turistes en el seu poble

Rebutja la distinció que li vol atorgar l'associació de Los Pueblos Más Bonitos de España

Siurana té por a la massificació turística i no vol que se la inclogui en la llista dels pobles més bonics. L’alcalde de la localitat de la comarca del Priorat té por de que aquesta distinció provoqui una allau de visitants.

Siurana pertany al terme municipal de Cornudella de Montsant i  ja forma part de la ruta de molts turistes no només per la seva bellesa de paisatge i situació sobre les muntanyes de Prades sinó també per les seves cingleres que atreu als amants de l’escalada de tot el món. El municipi va ser decretat ‘Poble amb encant’ per la Generalitat de Catalunya, potser per les conseqüències d’aquesta distinció ara no volen sumar el de poble més bonic de l’estat.

L’alcalde de Cornudella defensa la seva negativa en pro d’un turisme sostenible i de qualitat. Creu que no tenen capacitat ni infraestructures per assumir una càrrega de visites important, i prioritza altres qüestions per al poble abans que la turística.

La decisió d’aquest ajuntament no ha passat desapercebuda. Els mitjans de comunicació s’han fer ressò i ha generat un debat sobre la identificació del turisme com a quelcom negatiu, depredador del territori i del que cal fugir. Uns valors negatius que no contrasten amb les virtuts de l’activitat turística en generació de riquesa, valors socials i culturals que aporten un benefici a la comunitat. Davant d’aquest debat es fa vigent la recent entrevista de Comunicatur a la fundadora de Conscious Travel que afirmava que “el més important de mesurar és el benefici net que el turisme aporta a la comunitat local”.

Articles relacionats

Back to top button