superior

Empreses

El sector turístic ja té més afiliats a la Seguretat Social que el 2019

El PIB turístic estarà al 99,4% respecte a les xifres prepandèmia

Les dades del turisme espanyol marquen una recuperació forta, tant en l’evolució del PIB com en persones ocupades. L’activitat turística està en una situació més sòlida que altres sectors econòmics a Espanya.

L’estiu s’ha tancat positivament, tot i que no s’ha recuperat el 100% dels visitants i la despesa, sí que va pel camí d’igualar les xifres prepandèmia. Exceltur ha calculat que durant la temporada alta el sector tenia afiliats a la Seguretat Social un 1,1% més que fa tres anys. A més, remarca que la taxa de temporalitat ha estat per sota de la mitjana nacional, cosa que no havia passat mai.

A Espanya, el mes de novembre es va tancar amb 2,5 milions de persones afiliades a activitats turístiques, el que representa un 6,6% més que el 2021. La millor dada de tota la sèrie històrica per a aquest mes. A Catalunya l’increment de registrats al sector turístic és similar, del 6,5%, arribant el mes de novembre a 260.000 persones afiliades.

La millor dada de tota la sèrie històrica d’afiliats al sector turístic

La patronal Exceltur augura unes previsions optimistes sobre el tancament de l’exercici 2022. Tenint en compte que els primers mesos de l’any no van ser positius per l’impacte de la variant òmicron quan passi l’últim trimestre de l’any el balanç final serà gairebé igual al de l’any 2019.

Exceltur calcula que el PIB turístic arribarà als 154.000 milions d’euros el 2022, fet que suposa el 99,4% de l’obtingut el 2019. Cal tenir en compte que en més de dos terços de l’exercici no s’ha pogut comptar amb mercats emissors com el rus per la guerra d’Ucraïna, el xinès per la seva política restrictiva de Covid, i el japonès per les seves decisions de control als viatges.

Articles relacionats

Back to top button