superior

Destinacions

Els majoristes britànics mantenen les reserves a la Costa Daurada pel 2009

L’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda ha fet un balanç positiu de la temporada turística tot i haver perdut un 5% de l’ocupació. Pel 2009 las perspectives són bones ja que els principals operadors britànics haurien confirmat que mantindran el mateix nivell de reserves que aquesta temporada.

Els turistes britànics són el principal mercat estranger i representen gairebé la meitat del turisme estranger per Salou, Cambrils i la Pineda. Segons els hotelers, els majoristes d’aquest mercat han reservat per al proper any els mateixos números que enguany.

El balanç sobre la temporada actual, realitzat pels hotelers tarragonins, és positiu perquè consideren que han resistit bé i no han tingut una davallada pronunciada com altres destinacions. El vicepresident de l’associació, Joan Antoni Padró, ha afirmat que són una de les destinacions de sol i platja espanyoles que millor ha aguantat la crisi. Malgrat tot, l’ocupació de gener a setembre ha baixat del 81% al 76% en un any.

Una altra dada destacada ha estat la baixada del consum del visitants a la Costa Daurada. El poder adquisitiu o la capacitat de despesa s’ha reduït considerablement, en alguns casos fins un 20%. Posen com exemple l’apreciació de l’euro front la lliure esterlina britànica i el ruble rus que hauria suposat un encariment de les vacances d’un 25% sense que els empresaris hagin pujat el preu.

Per altra banda, l’associació hotelera ha volgut apostar per la denominació Costa Daurada i ha demanat que les principals infraestructures, aeroport de Reus o estació de l’AVE, incloguin en el seu nom la identificació Costa Daurada. S’afegeixen d’aquesta manera a les peticions que diferents col·lectius empresarials del territori estan realitzant darrerament sobre la denominació d’aquestes infraestructures.

Back to top button