Avui es lliuren els Premis Lleidatur 2008

Aquest vespre es lliuren els premis Lleidatur 2008 que reconeixen persones, empreses i institucions del sector turístic de les comarques lleidatanes. El Museu de Joguets i Autòmats de Verdú-Col•lecció Mayoral, el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, la Fundació Territori i Paisatge, el Càmping de Sant Llorenç de Montgai, l’empresa Spain Mountains i Josep M. Roca, Jaume Marimon i Joan de Sagarra són els guardonats d’aquesta edició.

El guardó a la Iniciativa ha estat per al Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana per la recuperació d’aquest espai natural. El Museu de Joguets i Autòmats de Verdú s’endú el premi a la Promoció en reconeixement al seu esforç per divulgar aquest espai cultural. El càmping de Sant Llorenç de Montgai rep el premi a les Instal•lacions i l’empresa Spain Mountains, amb seu a l’Alt Urgell, s’emporta el guardó a la Innovació com a portal especialitzat en turisme i activitats de muntanya.

També ha estat premiat Josep M. Roca per la seva tasca professional al capdavant del turisme rural. Roca va ser el primer president de la Federació de Cases de Turisme Rural de les Terres de Lleida (1994-2006) i actualment presideix Turalcat.

Premis especials

Els Premis Lleidatur inclouen tres distincions especials:

. Premi Impuls, a Jaume Marimon, president de PIMEC Turisme Catalunya i expresident de la Federació d’Hostaleria de Lleida i de la Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida.

. Premi Mediambiental, per a la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya, per preservar el patrimoni mediambiental i paisatgístic amb actuacions al Congost de Mont-rebei, l’Estany d’Ivars i Vila-sana i les Planes de Son, entre d’altres.

. Premi Reconeixement, per al periodista Joan de Segarra, per la divulgació que ha fet del Pirineu de Lleida.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida concedeix aquests guardons des de l’any 1995 per reconèixer la tasca de promoció, impuls i desenvolupament de professionals i empreses en favor del sector de les Terres de Lleida.

L’acte de lliurament tindrà lloc avui en el marc de la 8a Nit del Turisme de les Terres de Lleida i està prevista la presència del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i del president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert.

0 0 0