superior

abajo

AllotjamentEmpreses

L’Hostaleria reclama al Govern un pla de subvencions

Les empreses d’hostaleria han aprofitat la celebració de la fira Hostelco per sol·licitar suport a la modernització i l’eficiència energètica del sector per part de l’administració. El sector aporta més d’un 7% del PIB espanyol i més d’1,3 milions de llocs de treball i consideren necessari engegar un Pla d’inversions.

Concretament el Pla hauria d’anar lligat a aspectes com la sostenibilitat ambiental i l’eficiència energètica en l’hostaleria per aconseguir estalvi i eficàcia de la maquinària, equipament i instal·lacions d’allotjaments hotelers, centres de restauració i locals d’oci. La proposta, que ja ha estat plantejada al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, se centra en la creació d’un programa d’ajudes i subvencions.

Els costos energètics que assumeixen hostalers i restauradors és elevadíssim per als negocis. Segons les dades de la Federació Espanyola de l’Hostaleria (FEHR), el consum elèctric dels més de 300 mil establiments registrats oscil·la entre els 1.200 i els 30.000 kw/mes el que comporta una despesa d’entre 300 i 4.000 euros al mes. La renovació d’equips suposaria una reducció del 15% del consum elèctric total del negoci, generant així un estalvi en electricitat pels hostalers que se situaria en uns 2.000€ l’any de mitjana, podent aconseguir els 7.200 euros.

Per al president de la FEHR, José Maria Rubio, “durant els anys de crisis, s’ha generat un problema en la modernització d’equipament. La difícil situació de les empreses i la falta de finançament no han permès al sector renovar-se adequadament i això ens preocupa ara de manera especial pels alts consums i el cost que l’energia suposa per a bars i restaurants”.

El sector de l’hostaleria va suposar a Espanya una producció de 120.739 milions d’euros en 2013 (el 7% del PIB), un 0,7% més que l’any anterior. Aquesta indústria en l’actualitat compta amb 300.00 establiments en el conjunt de l’estat -negocis dedicats a l’allotjament, la restauració o la preparació de menjars-. Els bars i cafeteries són els més nombrosos, amb més de 168 mil negocis registrats en 2014.

Articles relacionats

Back to top button