superior

Allotjament

Airbnb dicta a l’administració la seva manera d’aplicar la llei

Airbnb ha ofert a l’Ajuntament de Barcelona retirar els pisos il•legals quan el consistori els identifiqui a la seva plataforma. D’aquesta manera, la plataforma decideix i dicta a l’administració com procedir per complir la normativa.

L’empresa s’ha compromès a retirar els apartaments sense llicència però sempre que els trobi l’ajuntament i no perquè exigeixi als seus anunciats que compleixin la llei. Serà l’administració la que sol•licitarà a Airbnb que vagi retirant els pisos segons els identifiqui. Curiosa forma de procedir i d’interpretar la llei, molt diferent a la resta de plataformes d’intermediació que, poc a poc, van complint exigint als habitatges turístics el seu número de registre.

Els responsables municipals faran arribar la llista de pisos sense llicència i la multinacional els retirarà del web. El portaveu d’Airbnb, Sergio Vinay, assegura que retiraran l’anunci “ràpidament” i la seva voluntat és treballar de manera conjunta. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha qualificat aquesta proposta com a positiva i de “primer pas”.

Articles relacionats

Back to top button