Destinacions

El respecte entre els residents i els turistes enforteix Lloret de Mar

Enfortir la relació entre els residents i els turistes és l’objectiu de la campanya de civisme “Amb respecte, a Lloret hi cabem tots” que ha presentat l’Ajuntament de Lloret de Mar. La iniciativa, que ja és visible en diferents espais de la vila, pretén fomentar la convivència al municipi, des d’una perspectiva positiva i desenfadada amb l’objectiu de fer evident la necessitat d’un equilibri entre resident i turista.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat explica que “ens trobem en un moment en que diferents ciutats estan vivint un procés de turismofòbia. Lloret de Mar viu del turisme i sempre ha estat una vila hospitalària i oberta; ho volem continuar sent i per aquest motiu pensem que cal impulsar iniciatives com aquesta campanya que busquen la coresponsabilitat tant del resident com del visitant mostrant que amb respecte tothom té cabuda a la nostra vila”.

Campanya d’estiu “Amb respecte, A Lloret hi cabem tots”
La campanya de civisme és la primera iniciativa que s’emmarca sota la campanya paraigües que és Lloret, FES-LO TEU. La paraula respecte és clau de la campanya perquè segons l’Ajuntament, tant els que viuen de nit com els de dia, els que volen música com els que volen silenci o els de bon matí com els de matinada puguin viure el seu Lloret.

Aquesta nova iniciativa vol establir una relació d’amistat amb la gent que la visita. Vol que els vilatans se sentin orgullosos de la seva ciutat i superin prejudicis, fent que emergeixi un sentiment de pertinença. Que cadascú visqui el municipi a la seva manera, perquè hi ha diferents possibilitats de gaudir-lo, però aprenent a compartir-lo des del respecte.

La campanya de civisme es dirigeix tant als visitants que passen uns dies a Lloret en temporada alta, als residents i també a empresaris i principals agents del sector turístic que es poden adherir a la iniciativa.

En els darrers dos anys, l’Ajuntament ha impulsat campanyes amb l’objectiu de millorar la percepció del municipi i trencar tòpics associats al municipi com són les campanyes de “Vine. Viu-lo. Comparteix Lloret” del 2014 o “Lloret com a mi m’agrada” al 2015. Ara Lloret de Mar aposta per propiciar una relació enriquidora entre resident i turista. La campanya Lloret, FES-LO teu busca crear el sentiment de pertinença, el fet de sentir-se com a casa.

Dulsat explica que “els darrers anys hem fet molta tasca de comunicació externa però veiem clar que també cal fer un esforç en comunicar-nos amb el visitant un cop és a casa nostra”.

Articles relacionats

Back to top button