AAVV i TTOOAllotjamentMercats

Regne Unit prepara una llei de protecció als turistes que afectarà les agències

El Parlament britànic està debatent sobre un nou marc normatiu, que entrarà en vigor el proper any, que doni garanties als clients davant les empreses i agències de viatges.

Theresa May
El projecte de llei pretén donar als turistes una major protecció davant de possibles fallides de les empreses. La norma està orientada a donar cobertura als clients que hagin contractat les seves vacances online. Així, els turistes que reserven viatges en línia obtindran garanties que no es quedaran abandonats a l’estranger o perdran diners en cas de fallida. Més del 75% dels consumidors del Regne Unit reserva les seves vacances online.

La nova llei farà compatible el règim ATOL amb les noves directives sobre viatges combinats que entraran en vigor l’1 de juliol de 2018. Actualment, per llei, totes les companyies de viatges del Regne Unit que venen vols i viatges combinats han de tenir el certificat ATOL (Llicència d’Organitzador de Viatges Aeris). Si una empresa de viatges amb llicència ATOL tanca, el sistema protegeix als clients que compten amb una reserva. L’ATOL pertany a l’Autoritat d’Aviació Civil (CAA) i està finançat per les contribucions de les companyies que paguen un tant per cada persona que els reservi un servei.

La primera ministra Theresa May ha declarat: “La tecnologia ha transformat la forma en què la gent reserva les vacances, i aquest projecte de llei significarà que el sistema ATOL pot mantenir l’esquema actual en el futur”. May ha explicat que la intenció és que no hi hagi diferència entre la reserva en una agència a peu de carrer que en una d’Internet.

La intenció del govern és protegir les vacances quan els consumidors reservin un vol i la companyia aèria els dirigeixi a una altra empresa separada per a que reservin allotjament. Si la reserva de l’allotjament es realitzés dins de les 24 hores següents es consideraria un paquet o un acord de viatge vinculat i quedaria protegit.

Articles relacionats

Back to top button