Mercats

Els turoperadors internacionals no veuen perillar el turisme a Espanya

Tot i la situació de recessió econòmica que viuen els mercats europeus, els principals turoperadors internacionals confien en Espanya com a destinació preferent en els seus programes. De fet, el president de la Federació Internacional de Tour Operadors (IFTO), Martin Brakenbury ,considera que Espanya es troba més ben posicionada que altres països per aprofitar les oportunitats que una situació com aquesta genera.

En la Junta de la IFTO que va tenir lloc a Mallorca recentment, Brakenbury va lloar la professionalitat dels serveis turístics, l’experiència dels professionals del sector i les bones infraestructures, que juntament amb el coneixement de la destinació que tenen els turistes estrangers són arguments que garantiran que no es pateixi un descens en el nombre de visitants.

Tot i això, el màxim responsable d’IFTO assegura que la gent no deixarà de fer vacances tot i que probablement redueixi el nombre de sortides que farà.

De cara a la temporada d’estiu, el mercat alemany ha incrementat les seves reserves cap a Espanya en un 2%. Els creixements a Balears (3%) i Canàries (2%) compensen la caiguda del 6% que experimenten les destinacions peninsulars. El mercat britànic és el que planteja un major risc ja que al marge de la crisi econòmica cal afegir la devaluació de la lliura esterlina respecte l’euro. De moment, però, hi ha un 1% més de reserves que l’any passat.

Brakenbury ha aprofitat la seva visita per demanar als hotelers flexibilitat en la fixació dels preus per a la turoperació que garanteixin un equilibri entre la facilitat per comercialitzar i el guany dels hotelers.

Back to top button