superior

Aeri

Spanair ja no vola

La companyia aèria Spanair ha cancel•lat les operacions i ha deixat de vendre bitllets. El Ministeri de Foment ja ha reclamat oficialment a l’aerolínia que comuniqui de forma immediata el seu pla d’actuació. Aviació Civil ha constituït a Barcelona un comitè de coordinació de crisi per actuar en aquest tancament.

Spanair s’ha enfonsat ofegada per les dificultats financeres. Les administracions públiques catalanes no podien continuar abocant diners (ja portaven 140 milions d’euros) i el soci industrial no ha arribat.

Foment ha fet pública una nota on recorda que la companyia té l’obligació d’atendre als usuaris que puguin veure’s perjudicats per les seves actuacions i, en concret, de garantir la seva assistència, el reemborsament del bitllet o transport alternatiu, la prestació d’informació i, si escau, la compensació que correspongui.

Diferents companyies aèries estan col•laborant en la recol•locació dels passatgers per fer front a la situació que es generarà a partir d’ara. A més de Barcelona, la resta d’aeroports amb vols programats de la companyia també estan actuant per atendre el transport dels viatgers afectats.

L’Agència Estatal de Seguretat Aèria, és l’autoritat responsable de l’atenció de les reclamacions dels afectats.

La companyia ha posat el telèfon 900 13 14 15 a disposició dels usuaris (des de fora d’Espanya +34 971 916 047)

Notícies relacionades

Spanair, un desastre monumental

Ofensiva contra Spanair

Qatar es retira de la negociació per Spanair

Back to top button