superior

Mercats

Demanen a la UE eliminar els visats per multiplicar per quatre el turisme rus

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i representants del sector turístic de la Costa Daurada han demanat a la Unió Europea l’eliminació o bé simplificació en la concessió de visats als turistes russos, una mesura que van calcular que multiplicaria "per quatre" el nombre de visitants d’aquesta nacionalitat a la zona.

El director general de Turisme de la Generalitat, Joan Carles Vilalta, va ser l’encarregat de liderar una reunió amb el president de la Comissió d’Exteriors del Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, on va transmetre la inquietud del sector sobre les limitacions en l’emissió de visats en el mercat rus. Diferents comunitats autònomes van delegar en Vilalta la seva representació en aquesta reivindicació davant el Congrés dels Diputats.

Recorden que el 50% dels 541.000 turistes russos que van visitar Espanya es van quedar a Catalunya i, d’aquests, 130.000 van escollir la Costa Daurada, el que suposa un 25% del turisme rus a Espanya.

Asseguren que, amb una simplificació "al màxim" de la burocràcia, s’acabaria amb la problemàtica que limita les possibilitats de creixement d’aquests viatgers a Espanya i, en conseqüència, en la costa tarragonina.

Segons càlculs de la Confederació Espanyola d’Hostaleria i Allotjaments Turístics (Cehat), es podria multiplicar per quatre el seu pes en les destinacions turístiques de l’Estat.

Després d’una reunió a Madrid amb la Comissió d’Exteriors del Congrés dels Diputats, el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, va apuntar que la futura presidència espanyola de la UE a partir de gener brinda una "bona oportunitat" per al sector turístic i per a solucionar aquesta situació.

Va recordar que el sector en bloc defensa la necessitat de trobar fórmules que permetin incrementar el pes del mercat turístic rus a Espanya, tal com han manifestat en la reunió altres territoris com la Comunitat Valenciana, Murcia, La Rioja, Cantàbria i Galícia, entre altres./Ag EP

Back to top button