superior

Destinacions

Barcelona vol definir una nova estratègia turística per a la destinació

El president del consorci Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, i el regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, han explicat de forma conjunta la intenció de disposar d’un nou full de ruta turístic per a la ciutat que haurà de prioritzar propostes de turisme sostenible, amb el màxim retorn social i econòmic i, amb la participació de tots els agents.

Es tracta de dissenyar una estratègia de màrqueting turístic de la ‘Destinació Barcelona’ per als propers anys que a més tingui una visió més enllà de les fronteres de la ciutat. Turisme de Barcelona, consorci format per l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç, s’encarregarà de la contractació necessària per fer la redacció d’aquest pla de màrqueting. Barcelona ha quedat tocada per la situació política dels últims mesos i les pernoctacions als establiments hotelers s’han ressentit de forma molt sensible.

Sobre la situació política a Catalunya s’ha volgut referir explícitament Joan Gaspart que s’ha mostrat confiat en la superació d’aquests moments de preocupació. En el mateix sentit s’ha manifestat el regidor Agustí Colom que ha destacat el moment “d’enorme complexitat política, però que també conviu amb la vida quotidiana”, i ha confiat en la potència i capacitat per resistir de la ciutat.

Pel que fa al pla de màrqueting, Gaspart ha explicat que “el món està canviant, la ciutat, el turisme i la forma de moure’ns pel món està canviant i això està afectant a la oferta, la demanda i la distribució de l’economia. Tot aquest canvi requereix una reformulació en la manera de projectar-nos”.

Els principals objectius de l’Estratègia de Màrqueting de Turisme de Barcelona es s’sintetizen en:

-Garantir la sostenibilitat de la destinació.
-Promoure la competitivitat de l’activitat assegurant el màxim retorn social.
-Potenciar l’efecte multiplicador del turisme en sectors econòmics estratègics.
-Promoure la gestió integrada de la destinació.
-Integrar les diferents veus que configuren la destinació.

Turisme de Barcelona, a l’espera d’un director general
Fa dos mesos de la dimissió de Jordi William Carnes de la direcció general del Consorci de Turisme de Barcelona i l’organisme segueix sense cobrir la vacant. Expliquen que estan sondejant candidats que siguin de consens per a la part provada i pública. Semblaria que internament s’haurien donat un termini de tres mesos per trobar la figura que hauria de pilotar la promoció turística de la ciutat.

Articles relacionats

Back to top button