superior

Allotjament

Les ocupacions dels hotels apunten alt aquest 2017

Durant el primer quadrimestre de l’any, els hotels catalans han rebut 5,1 milions de viatgers, un 9,7% més que fa un any, i 12,2 milions de pernoctacions, amb un creixement interanual del 6,2%.

El flux per mercats creix en termes globals, llevat les pernoctacions del turisme resident català. El mercat estranger aporta el gruix de l’afluència, un 59% dels viatgers i un 65,2% de les pernoctacions d’aquest període.

L’estada mitjana en els establiments hotelers durant aquests mesos ha estat de 2,4 pernoctacions per viatger, un mica per sota de l’obtinguda un any abans (2,5).

Rendibilitat a l’alça
Pel que fa a la rendibilitat hotelera a Catalunya dels quatre primers mesos de 2017 s’eleva a 91,6 euros per habitació ocupada, un 3,5% més interanual, i a 56,3 euros per habitació disponible, amb un increment del 12,8%.

A escala territorial, la rendibilitat per marques turístiques creix en termes globals, amb l’excepció de l’ADR en els allotjaments dels Pirineus i Terres de l’Ebre, i del RevPar en els de la Val d’Aran. Les rendibilitats més elevades es registren en els allotjaments de Barcelona, tant per habitació ocupada com disponible.

El flux en els allotjaments hotelers a escala estatal també augmenta, un 5,9% els viatgers i un 4% les pernoctacions respecte del primer quadrimestre de fa un any, tanmateix, són increments menys intensos que els obtinguts en els hotels catalans. Catalunya s’ha posicionat com la principal destinació estatal receptora de viatgers en hotels, amb el 19% de l’afluència i la tercera quant a pernoctacions, amb el 15,5%, per darrere de les Canàries i Andalusia.

Articles relacionats

Back to top button