superior

AAVV i TTOOAllotjament

60 milions de pèrdues per les reclamacions falses a hotels espanyols

Els hotelers espanyols es planten davant les denúncies falses de clients britànics. La CEHAT ha anunciat a l’associació d’operadors turístics ABTA que perseguirà per la via penal a aquells que interposin reclamacions falses de clients.

La situació ha arribat a un punt d’insostenibilitat. Estimen en 60 milions l’import de les pèrdues que produeixen aquestes reclamacions per intoxicació alimentària. Els hotelers volen involucrar la turoperació britànica en la seva lluita contra aquestes pràctiques. Els han transmès la seva intenció de no pagar les reclamacions i que prendran mesures contundents.

La posició de CEHAT pren un caire d’ultimàtum. Estan farts que turistes, incitats per advocats sense escrúpols, presentin denúncies al Regne Unit per intoxicació amb l’única prova d’una factura d’un antidiarreic expedida en una farmàcia espanyola. Aquestes reclamacions són traslladades a l’hotel que acaba retornant l’import de l’estada a més d’una indemnització per tal de evitar-se els costos del procés d’una demanda.

El Regne Unit va posar en marxa algunes mesures per evitar aquesta estafa entre els seus ciutadans però amb poca eficàcia. Les denúncies han continuat arribant i la patronal hotelera està preocupada perquè preveu un estiu 2017 encara més complicat. Un 90% de les peticions que arriben a operadors i hotelers són mentida. “Si fossin certes fa temps que s’hauria decretat una alerta sanitària mundial”, declaren des de la indústria hotelera.

Les principals zones turístiques afectades són Balears, Canàries, Costa del Sol i Benidorm / Costa Blanca però el fenomen també ha afectat a establiments d’altres destinacions, entre ells la Costa Daurada.

Entre les mesures que intentaran posar fre a les indemnitzacions fraudulentes està la persecució en els tribunals espanyols dels estafadors i la revisió dels règims de responsabilitat de les clàusules contractuals perquè siguin declarades nul•les atès que alteren la bona fe contractual. Una dada important a tenir en compte és que les reclamacions es poden realitzar fins passats tres anys de les vacances.

Articles relacionats

Back to top button