superior

Destinacions

Alella i Lleida, amb l’enoturisme

“Alella, la vinya de Barcelona” és la nova marca turística d’Alella, amb la qual el municipi aspira a convertir-se en un referent com a destinació d’enoturisme dins i fora de Catalunya. En el cas de la Ruta del Vi de Lleida, l’assemblea general celebrada recentment ha aprovat un pressupost de prop de 83.000 i el pla d’actuacions anual que inclou més d’un centenar d’activitats.

“Vincular la marca Alella a la marca mundial Barcelona és una associació imbatible, és una gran sort que hem d’aprofitar”, ha explicat la regidora de Promoció d’Alella, Cristina Xatart. La nova marca resalta dos dels principals valors del poble: el paisatge i la cultura vitivinícola, i l’estratègica ubicació a tocar de la capital catalana.

La imatge es complementen amb una gràfica de turisme familiar que pretén reforçar el sentiment de pertinença dels alellencs i alellenques i posicionar el poble com una destinació atractiva per visitar en família.

La marca familiar és un pas més dins de les accions de desenvolupament de propostes i experiències per viure en família: ja sigui per conèixer el patrimoni cultural amb les visites familiars guiades de l’itinerari “Alella, 1.000 anys d’història”, descobrir el patrimoni natural, amb les sortides  “El Parc de la Serralada Litoral des d’Alella”, o bé experimentar els diferents cicles de la vinya i el vi amb l’Enotast i la variant infantil dels tallers d’enoturisme del Mostast.

Ruta del Vi de Lleida

Pel que fa a la Ruta del Vi de Lleida, es promocionarà i es comercialitzarà a través de més d’un centenar d’activitats mitjançant la presencia a fires, workshops, famtrips i altres esdeveniments especialitzats, tant a nivell estatal com també en mercats internacionals com ara Anglaterra i Alemanya.

L’assembla general també ha aprovat l’adhesió de 8 nous membres a la Ruta: Restaurants Braseria Can Miquel, Qr, La Guspira, la Huerta i Xalet Suís; l’Ajuntament de Fulleda;  l’enoteca Sabors i l’empresa Vinagres Badia. En total l’associació compta actualment amb 87 socis, entre entitats públiques i empreses privades.

Des de la creació de l’associació, el nombre de visitants als cellers ha anat augmentat amb un acumulat de 113.356 visitants en els darrers 4 anys.

Articles relacionats

Back to top button