superior

Destinacions

L’Hospitalet de Llobregat aspira a ser un referent del turisme esportiu

La ciutat de l’Hospitalet de Llobregat ha iniciat els tràmits per certificar-se com a Destinació de Turisme Esportiu. Seria la primera població de l’Àrea Metropolitana en obtenir aquest segell en la modalitat de multiesports.

L’Ajuntament té la voluntat d’implicar al sector hoteler de la ciutat per aconseguir aquesta distinció que atorga l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat. Per aconseguir el segell el municipi ha de disposar d’infraestructures i serveis d’alta qualitat per a la pràctica de l’esport i una bona infraestructura hotelera.

El consistori ha informat que volen atreure “una demanda molt concreta però d’alta qualitat: esportistes d’alta competició, turistes que centren les vacances en l’esport o que practiquen esport durant les seves estades i públic de grans esdeveniments esportius”. Per això en una primera fase, els equipaments que han presentat a la proposta per obtenir la certificació són l’Estadi Municipal de Futbol de L’Hospitalet i el Camp Municipal de Futbol Feixa Llarga, els poliesportius municipals Gornal i Centre i Complex Esportiu L’Hospitalet Nord i les piscines municipals.

Tal i com va informar Comunicatur, l’Hospitalet de Llobregat es troba entre els municipis catalans que més recaptació realitzen de taxa turísitca. La seva oferta hotelera centrada en el turisme de negocis i convencions l’atorga un target de clients d’alta gamma. La ciutat de Barcelona encapçala el rànquing amb 20,5 milions d’euros (més de la meitat del total de la recaptació de Catalunya), seguida per Salou (2,9 milions d’euros), Lloret de Mar (2,5 milions d’euros), Santa Susanna (761 mil euros), Cambrils (733 mil euros) i l’Hospitalet de Llobregat (697 mil euros).

Des de 2003, quan es va implantar aquest certificat, 14 municipis catalans han obtingut el segell, entre els quals hi ha Banyoles-Pla de l’Estany, Cambrils, Castelldefels, Salou, Sort i la Vall d’Aran. Actualment, a més de L’Hospitalet, es tramita el certificat per a la ciutat de Girona.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button