superior

abajo

AllotjamentDestinacionsEmpreses

La taxa turística recaptarà 44 milions en 2015 a Catalunya

L’impost turístic català suposarà una injecció de 43,85 milions d’euros per a l’administració local i autonòmica. Aquests diners recaptats a tots els turistes que pernocten en hotels, apartaments, càmpings i cases rurals es destinen a millores vinculades al turisme.

Per la seva banda, els pressupostos de la Generalitat de Catalunya de 2015 contemplen una partida pública de 51,47 milions destinats al sector turístic. Aquest fons “s’ha incrementat significativament enguany gràcies a les recaptacions de l’impost sobre estades en establiments turístics”, afirma la el govern català. Bona part dels diners, uns 30 milions, vénen de la taxa turística. Cal recordar que el 70% de la recaptació de l’impost el gestiona la Generalitat i el 30% restant els municipis.

Els 44 milions d’euros que es preveuen recaptar aquest any amb la taxa turística suposen un creixement respecte l’exercici anterior. Això significa que les previsions de pernoctacions per a Catalunya s’incrementaran respecte al 2014. Segons el balanç turístic, l’any passat es van realitzar 71,5 milions de pernoctacions, un 1,5% més que en 2013.

Barcelona reclama gestionar el 100% de la taxa

Els grups municipals de l’ajuntament de Barcelona volen el control total de la recaptació de l’impost turístic. Critiquen que només obtinguin el 30% del generat a la ciutat i que la resta passi a mans autonòmiques. Des de l’entrada en vigor d’aquest impost la capital catalana ha ingressat 12,5 milions d’euros. el 50% l’ha destinat a promoció, traslladant-lo al seu organisme Turisme de Barcelona i l’altra meitat, a 58 projectes també de l’àmbit turístic que han incidit sobre la ciutat.

Articles relacionats

Back to top button